Bliv mere effektiv ved at “tage din kalender tilbage”.

Hvad betyder det at tage sin kalender tilbage? Når jeg arbejder med ledere i mindre og mellemstore virksomheder, kommer vi hele vejen rundt om lederens hverdag og de udfordringer de bokser med.
Tre af de udfordringer jeg oftest hører, er, at:
”Jeg har en hverdag, der er for stressende” eller
”Jeg oplever for mange afbrydelser i løbet af dagen” eller
”Hver gang jeg planlægger dagen eller ugen, så når jeg alligevel aldrig det jeg planlagde”

Løsningen på de udfordringer er, at lederen skal arbejde på at ”Tage deres kalender tilbage”.
Hvis man, som leder, ikke selv tager styringen over sin tid, så lader man andre styre tiden.

Når man som leder ikke selv styrer sin kalender, så får man ikke taget den tid, der skal til, for at komme ud til kunderne og sælge noget mere. Man får heller ikke tid til, som leder, at få udviklet virksomheden. I yderste konsekvens bliver man selv en flaskehals for virksomhedens udvikling.
Det er et skrækscenarie, man gerne vil være foruden som leder i en virksomhed.

Løsninger

Når virksomhedslederne beder mig analysere deres situation, finder jeg oftest frem til, at lederens hverdag og virksomhedens processer skal effektiviseres.
Hvis lederens hverdag skal forbedres, skal vi med andre ord vurdere om organisationen er optimal i forhold til virksomhedens størrelse og aktivitet. Om lederen kan uddelegere opgaver samt vedtage nogle regler, som medvirker til, at lederen oplever færre forstyrrelser.

Når jeg sammen med lederen kommer i mål med de nødvendige forandringer, er der undervejs skabt en helt anden positiv stemning i virksomheden. Det viser sig nemlig, at de frustrationer lederen har, ofte har forplantet sig i organisationen.
Jeg hører også somme tider fra medarbejderne ”Nå, nu får han/hun da endelig gjort noget ved det.”

Hvis du selv oplever noget lignende, eller du hører om andre ledere i dit netværk, der har udfordringer, så kontakt mig på nedenstående link.

Kontakt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *