Tag din kalender tilbage

Bliv mere effektiv ved at “tage din kalender tilbage”

 

Hvad betyder “tag din din kalender tilbage2?

Når jeg arbejder med ledere i mindre og mellemstore virksomheder, kommer vi hele vejen rundt om lederens hverdag og de udfordringer de bokser med.

Tre af de udfordringer jeg oftest hører, er, at:

  • ”Jeg har en hverdag, der er for stressende”
  • ”Jeg oplever for mange afbrydelser i løbet af dagen” eller
  • ”Hver gang jeg planlægger dagen eller ugen, så når jeg alligevel aldrig det jeg planlagde”

Løsningen på de udfordringer er, at lederen skal arbejde på at ”Tage sin kalender tilbage”.

Hvis du som leder ikke selv tager styringen over din tid, så lader du andre styre tiden.

Når du som leder ikke selv styrer din kalender, så får du ikke taget den tid, der skal til, at lede og effektivisere. Du får heller ikke tid til at udvikle de ansatte i organisationen. I yderste konsekvens bliver du selv en flaskehals for virksomhedens udvikling. Det er et skrækscenarie, man gerne vil være foruden som leder i en virksomhed.

 

Løsninger

Når virksomhedslederne beder mig analysere deres situation, finder jeg oftest frem til, at lederens hverdag og virksomhedens processer skal effektiviseres.

Hvis din hverdag skal forbedres, skal vi med andre ord vurdere om organisationen er optimal i forhold til virksomhedens størrelse og aktivitet. Om du som leder kan uddelegere opgaver samt vedtage nogle regler, som medvirker til, at du oplever færre forstyrrelser og arbejdsopgaver.

Når jeg sammen med lederen kommer i mål med de nødvendige forandringer, er der undervejs skabt en helt anden positiv stemning i virksomheden. Det viser sig nemlig, at de frustrationer lederen har, ofte har forplantet sig i organisationen.
Jeg hører også somme tider fra medarbejderne ”Nå, nu får han/hun da endelig gjort noget ved det.”

Hvis du selv oplever noget lignende, eller du hører om andre ledere i dit netværk, der har udfordringer, så kontakt mig.